Kabak’ın işten çıkarılmasına tepki!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy İzmit Belediyesi Bekaş A.Ş çalışanı ve Hizmet-İş sendikası üyesi, İzmit Kocatepe mahallesi muhtarı Mustafa Kabak’ın işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ersoy, açıklamasında “İzmit Belediyesi kendilerini eleştiren kim varsa, iftira atarak, kamuoyunda küçük düşürerek işten atmaya devam etmekte. Yine bu anlayışın bir ürünü olarak dün Kocatepe mahallesi muhtarı Mustafa Kabak’ın da işine haksız yere son verilmiştir.”dedi.

YAPTIĞI BİR ELEŞTİRİ YÜZÜNDEN

Açıklamasının devamında İzmit Belediyesi’nin eleştirilere tahammül edemediğini belirten Ersoy “İzmit’in en büyük mahallelerinden biri olan Kocatepe’de halkın güvenini kazanmış ve yüksek bir oy oranı ile muhtar seçilmiş Kabak’ın işten atılmasının gerçek sebebi Belediyeye yaptığı İzmit Belediyesi kendi mahallesine hizmet götürmüyor eleştirisidir. Ancak belediyenin bu eleştiri üzerine farklı bir gerekçe öne sürerek Kabak’ı işten çıkartması İzmit Belediyesi yöneticilerinin demokratik eleştirilere bile ne kadar tahammülsüz olduğunu göstergesidir. İşinde dürüst ve disiplinli bir çalışan olan Kabak’ın işine İzmit Belediyesi tarafından kamuoyuna servis edilen bir iftira ile son verilmiş, söz konusu iftirada ise muhtar işe gelemeyen işçilerin yerine imza attı, kurumu zarara uğrattı gibi temelden yanlış ve hukuksuz suçlamalarda bulunulmuştur.

KOMPLO KURULDU

Çünkü sözde yerlerine imza atıldı denilen işçiler yasal zorunluluk gereği öncelikle iş yerlerinde kart basmaktadırlar. İmza föyü ise ikinci kontrol mekanizması olarak işlev görmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere Kabak sorumlu bulunduğu işçilerin yerine imza atması gibi asılsız bir nedenden dolayı değil, İzmit Belediyesine yönelik yaptığı “Belediye kendi mahallesine hizmet götürmüyor” eleştirisi nedeniyle uğradığı bir komplo ile işten atılmıştır.

DENGE VE KONTROLÜNÜ KAYBEDİYOR

Bu olay sadece Kabak’ın değil, İzmit Belediyesini veya Sayın Başkanı eleştiren herkesin başına gelmektedir. Söz konusu işten atılmalar göstermektedir ki İzmit belediyesi başkanı tedavisi imkansız bir kompleksin içinde bocalıyor. Bu anlayışla kendini eleştiren STK’lara, muhtarlara, meclis üyelerine, kendi partililerine ve işçilerine dahi tahammül gösteremiyor. Eleştirilere tahammül, hoşgörü ve nezaket ile yaklaşması gereken Sayın Başkan’ın takındığı bu hasmane tutum kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Başkan siyaseten sıkıştıkça denge ve kontrolünü kaybetmekte, buhran geçirmektedir. İzmit Belediyesinin bu anlayışını sürdürmesi durumunda bir dahaki seçimlere kadar hizmeti ile değil tarafı olduğu kısır çekişmeler, neden olduğu mağduriyetler, yaptığı algı yönetimleri, şovları ve meclis kavgaları ile konuşulacağı anlaşılmaktadır.” dedi.

17 Nis 2021 - 16:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak 3 Sayfa Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan 3 Sayfa Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler 3 Sayfa Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı 3 Sayfa Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.